Hvordan skrive Skattefunn søknad?

Sett av 3 timer til intensivt selvstudium, så er overraskende mye gjort. For mest mulig smertefri gjennomføring av pensum, foreslår jeg følgende faglig progresjon:

Vi skal ta et skritt tilbake fra det tidligere innlegget «Slik skriver du Skattefunnsøknad» . Før du begynner å evaluere hva som er utgjør innovasjonene du skal skrive om, er det lønnsomt å forstå systemet og mekanikken bak Skattefunn. Som regel er det flere lovende ideer og teknologier bedriften kan ta tak i, men med god forståelse bak Skattefunn ordningen vil dette bidra til at du velger den retningen som gir mest uttelling. SkatteFUNN ble i følge Wikipedia etablert allerede i 2001 og har siden bestått som en fradragsordning med god suksess.

 

FORBEREDELSE INFRASTRUKTUR

 • Skaff kaffe. Anbefaler fersk kvernet kaffe fra Kaffebrenneriet eller Jacobsen & Svart. Her kan det varmt anbefales Chinga eller Mahembe. De har vist seg best på den kritiske kombinasjonen smak/koffeininnhold/arbeidslyst.
 • Kvern kaffen. Har god erfaring med Wilfas rimelige modell CGR-2, koster ca 500 kr.
 • Trakt kaffen. En god trakter er ikke å kimse av, men skal du ha mest valuta for smaksløkene dine, kjører du Aeropress. Kjøpes på E-bay til et par hundrelapper

 

STUDIEFASEN

Trekk frem minnene fra studietiden, sleng beina på bordet og iverksett lesing! Vi starter med følgende leseliste:

 1. Hvem kan få støtte og hvor mye?
  Innledende oversikt, og med eksempel på regneark hvor du kan regne ut støtten
 2. Søknadsprosessen
  Søknadsprosessen dekker hele søknadsløpet fra forberedelser av søknaden, innsending og godkjenning, til informasjon om klagemuligheter, rapportering og ferdigstilling av ditt SkatteFUNN-prosjekt.
 3. Opprett søknad
  Da er det bare å gjøre klart for utfylling. Opprett søknad og fyll inn generell bedriftsinfo og øvrig generisk info, så er du ferdig med det. Innovative bedrifter søker gjerne på flere prosjekter, da kan du kopiere tidligere søknader slik at du slipper å fylle ut all informasjonen på nytt.

 

SE OG LÆR-FASEN – Prosjekteksempler fra Skattefunn

En rekke bedrifter har fått innvilget Skattefunn og er profilerte som faktiske prosjekteksempler på hjemmesiden. Bla gjennom og klikk de eksemplene som representerer bransjen din best. Legg spesielt merket til hvordan problemstillingen er beskrevet for de enkelte case. Den er gjerne svært enkel og kort. Problemstillingen er kanskje det vanskeligste å definere kort og enkelt når slike prosjekt skal skrives.

 1. Helse: Decon X
 2. Administrasjon: Mercell
 3. CRM og sisiale medier: SocialCRM
 4. Bygg og anlegg: Miljøforbedring i sementindustrien
 5. Mat og jordbruk: Fenalår fra Sunnmøre Kjøtt
 6. Energi: Kitemill
 7. Marin og sjømat: System for avlusing av oppdrettslaks
 8. Maritim og offshore: Offshore Trawl & Supply as med supertau
 9. Metall: HR Maskin og høykapasitet kjerneboring
 10. Miljø: BIT PipeScanner 2 Lekkasjesensor
 11. Reiseliv og turisme: Unikt badeanlegg, kunstig øy
 12. IKT: dSafe med sin geniale kvitteringsløsning
 13. Olje og gass: GeoBøye for seismisk aktivitet. Samarbeid mellom Geopol AS (etabl. 2011), Preplast Industrier AS (etabl. 2006), Fupe Systems AS (etabl. 2009)

Legg merke til at GeoBøye prosjektet er et samarbeid mellom hele tre bedrifter som alle får trekke ifra sine utgifter på skatten.

 

SKRIVEFASEN – Iverksett optimismen, nå er det ingen vei utenom!

Da er det bare å tømme i seg siste kaffeskvetten, hoppe til blogginnlegget «Slik skriver du Skattefunnsøknad» og iverksette skriving. Skulle det fortsatt være spørsmål, er det mulig å ta kontakt. Og kommentér gjerne innlegget.

Fikk du søknadslyst?
1 0